Introductie

Op zondag 7 mei vindt de vierde editie plaats van de PUMA Academy in de Tolhuistuin aan het IJ in Amsterdam. Op deze prachtige locatie verzorgen we samen met Widie en Coco van De Online Sisterhood een middagvullend programma in het thema ‘Healthy relationships: met jezelf én anderen’. Drie fantastische experts delen deze middag hun kennis en eigen ervaringen met veel passie en plezier. Tijdens de interactieve masterclasses leer je meer over de basis van goede relaties, namelijk die met jezelf, hoe vriendschap (niet) werkt en hoe je het verschil in anderen kan omarmen.

Aftermovie

De PUMA Academy hosts

Puma-Dani-Jašarević-en-Lizzy-Blijleven-b&w

De Online Sisterhood

De Online Sisterhood is een online safe space gehost door online zussen Coco Centeno en Widya Soraya. Van mentale groei tot dagelijkse worstelingen en triomfen, niets blijft onbesproken in hun wekelijkse podcast. Samen gaan Coco en Widya tijdens de PUMA Academy het gesprek aan met de aanwezige experts en deelnemers.

De PUMA Academy Masterclasses

Puma-Dani-Jašarević-en-Lizzy-Blijleven-b&w

Melissa Hoogeveen

Op zoek naar meer zelfliefde? Tijdens de masterclass van Melissa leer je hoe je meer in verbinding komt met jezelf en met je lichaam zodat je de juiste keuzes kan maken. Je lichaam werkt namelijk als je interne kompas. Wanneer je eigen talent voor het maken van verbinding groter wordt, wordt het maken van dagelijkse keuzes makkelijker en kun je een betere verbinding aangaan met de mensen om je heen.

Energie en positiviteit zijn belangrijk voor Melissa. Ze zet dit met liefde in om mensen op weg te helpen naar meer zelfliefde in haar werk als schaduwcoach. Melissa haar persoonlijke missie is om zoveel mogelijk mensen te laten zien hoeveel liefde ze in zich hebben voor zichzelf.

Raounak Khaddari

Vriendschappen zijn onmisbaar. Ze maken ons mentaal en fysiek gezonder én gelukkiger. En toch wordt de waarde van vriendschappen nog te vaak onderschat en dat is zonde! Wanneer je de waarde van vriendschap beter leert kennen kan je deze vergroten en er ook beter in worden. Tijdens haar masterclass legt Raounak uit wat de basis is van een echte vriendschap en hoe we een betere vriend worden voor elkaar én voor onszelf.

Raounak is journalist bij Het Parool en auteur van het boek ‘Even goede vrienden’, een boek over hoe vriendschap (niet) werkt. In haar boek legt ze aan de hand van wetenschap, persoonlijke verhalen en filosofie uit hoe vriendschappen werken, waarom ze onmisbaar zijn in onze levens én hoe we betere vrienden worden.

Puma-Dani-Jašarević-en-Lizzy-Blijleven-b&w
Puma-Dani-Jašarević-en-Lizzy-Blijleven-b&w

Consuela Esseboom

Hoe fijn is het als je mensen ontmoet die een beetje hetzelfde zijn als jij en waar je ook nog wat van kunt leren? Op het begin ben je nieuwsgierig naar elkaar maar iedereen herkent ook vast dat dit na verloop van tijd wegzakt en dat de verschillen juist lastig kunnen worden. Tijdens haar masterclass legt Consuela uit hoe we kunnen leren leven met de verschillen van de mensen om ons heen en hoe we de waarde kunnen blijven inzien van hun ‘anders’ zijn.

Consuela is psycholoog, gespecialiseerd in Emotionele Intelligentie, en leidt je onder andere via haar podcast en instagram door de alledaagse moeilijkheden van het leven. Ze is de oprichter van The Culture Counselor, een community die zich richt op ontwikkelen van sterke persoonlijke relaties binnen de Afrikaanse gemeenschap.