Een vliegende start van 2021! 

Het jaar 2020 is finally over en we wensen jullie dan ook een prosperous 2021 vol met gezondheid en successen!

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook voornemens, een goede tijd om jouw personal goals op te stellen voor dit jaar. Zo start je het jaar energiek en vol optimisme. Hoe wil je 2021 beter maken en wat ga je hier aan doen? Kies verschillende gebieden waarvoor jij goede voornemens wil opstellen. Bij de PUMA Academy richten we ons dit semester op carrière en januari is dan ook een mooi moment om jouw carrière onder de loep te nemen en personal goals op te stellen die meetbaar én haalbaar zijn. Goede voornemens zijn vaak cliché en niet altijd goed te meten. We delen hier drie carrière goals tips die jou hopelijk inspireren om 2021 een mooie start te geven! 

Learn a new skill
Het maakt niet uit of je nou een student bent of al meerdere banen achter de rug hebt, iedereen kan altijd iets nieuws leren. Er zijn zo veel skills die jouw carrière positief kunnen beïnvloeden. Misschien wil je een nieuw taal leren of zelf logo’s kunnen ontwerpen met design programma’s? Een nieuwe skill leren is nooit weggegooide tijd en kun je zo groot en uitgebreid maken als je zelf wil. Vind je het lastig om iets te kiezen of lijkt je goal erg ambitieus? Begin met iets kleins en ga zo steeds een stapje verder! 

Stay booked
Boeken kunnen wonderen doen en zijn niet zowel rustgevend als leerzaam. Tegenwoordig lezen steeds minder mensen een boek, maar kan een boek helpen met het verbeteren van jou persoonlijke gewoontes, vooruitzichten en prestaties. Stel een goal in om elke maand of misschien zelfs elke week een boek te lezen, of begin met iedere dag 30 minuten lezen, of een hoofdstuk. Wellicht een boek over personal development of over het bouwen van je carrière. Of begin bijvoorbeeld met een boek te lezen over de nieuwe skill die je wil leren! 

Volunteer 
Vrijwilligerswerk is in deze tijden belangrijker dan ooit en er is veel vraag naar. Daarbij is het een super goede manier om iets nieuws te leren terwijl je je steentje bijdraagt aan een doel dat voor jou een betekenis heeft. Zo kan je je eigen leerervaring een positieve twist geven. Wellicht had je altijd al je oude buurman willen helpen of meedraaien in de organisatie van een non-profit evenement. Vele online platforms bieden kansen aan voor vrijwilligers, dat maakt het vinden van een vrijwilligers job die bij jou past, makkelijker dan ooit!

Heb jij zelf (bijzondere) voornemens voor het nieuwe jaar? Deel deze hieronder of op het forum, misschien inspireer je anderen ook hiermee!