Vandaag is een spannende dag, de eerste masterclasses vinden plaats!

We zijn in deze tijden allemaal wel iets meer gewend aan online lessen of online vergaderingen, toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de les op een zo fijn mogelijke manier kan volgen. Om je goed voor te bereiden op de lessen, delen we graag een aantal tips met je. Sommige spreken voor zich, maar zijn altijd goed om nog even te herhalen.

 

1. Kies een goede plek
Zoek in huis, of waar je de masterclass gaat volgen, een plek waar je je goed kunt concentreren. Laat geen spullen rondslingeren en zorg dat er weinig afleiding is. Leg je pen en notitieboekje alvast klaar. Zorg voor een goede stoel, pak alvast wat eten en drinken, doe het raam open of zet juist de verwarming aan. Maak er een fijne plek van die jou helpt om de focus bij de les te houden.

 

2. Test je internetverbinding en geluid
Dit lijkt een open deur, maar een livestream kijken vraagt ook om een goede internetverbinding en geluid, zo kan je de les optimaal volgen. 

 

3. Geef jezelf de tijd
Wanneer je al online lessen hebt gevolgd, ben je er wellicht inmiddels wel bekend mee, toch kan het even wennen zijn. Misschien gaan dingen te snel, hoor je het niet goed of blijkt de wifi-verbinding te haperen. Geen paniek, je kunt dit altijd via de (privé)chat tijdens de livestream aangeven.

 

4. Stel vragen
Je kunt via de chat vragen stellen zowel in de openbare chat, of privé naar team PUMA. Wij kunnen dan direct reageren, of je vraag meenemen en later tijdens de les beantwoorden. Mocht je achteraf nog een vraag hebben, mail ons gerust! Stel altijd vragen als je het niet begrijpt, ook digitaal.

 

5. Maak notities
Over een paar dagen kan je de hele masterclass terugkijken, maar vergeet niet om zelf notities te maken zoals je ook in een normale les zou doen.

 

6. Pas de lesstof meteen toe
Het werk of de studie gaat voor velen van jullie gewoon door, al dan niet met andere prioriteiten dan voorheen. Neem het geleerde mee naar je dagelijks leven en kijk of je ruimte vindt om het toe te passen. 

 

7. Maak tijd voor digitaal sociaal contact
Een van de leukste dingen van de PUMA Academy is dat je ook kennismaakt met vrouwen buiten jouw bekende omgeving. Je hoort wat bij hen speelt en hoe zij dingen aanpakken. We zorgen, met bijvoorbeeld het forum, dat er ruimte is voor sociaal contact onderling. Maak daar gebruik van. Zeker in deze rare tijd, kunnen we nieuwe mensen leren kennen, en willen we weten hoe het met elkaar gaat.

 

8. Zorg voor jezelf
Zorg goed voor jezelf. De lesdag is voorbij, ontspan, eet gezond, blijf bewegen. Het is een vermoeiende tijd, wees trots dat je dit allemaal voor elkaar krijgt!

 

We hebben er ontzettend veel zin in, en kijken er naar uit jullie vandaag bij de masterclasses te hebben!