Tips om productief te blijven

Nog een week te gaan tot de start van de eerste masterclasses! Wij hebben er allemaal ontzettend veel zin in en hopen jou er volgende week bij te hebben! Gezien de online omstandigheden, willen wij jullie nog die extra push geven om ook tussen de masterclasses elke dag productief te blijven.
Wie kent het niet, het vroege opstaan, het constant achter je laptop zitten en het hebben van calls in je pyjama. Dit is voor vele van ons de realiteit van vandaag, wat vaak ten koste gaat van hoe productief we zijn. Daarom delen we deze 3 tips, om het beste van elke dag te maken. 

 

BEGIN ELKE DAG, AL DE AVOND ERVOOR
Om te voorkomen dat je opstaat en niet weet welke belangrijke taken je te wachten staan, schrijf ze de avond ervoor op. Vermijd dat je niet georganiseerd in je dag springt met een overvolle agenda. De dag ervoor kan je jezelf de volgende vragen stellen: Wat moet ik morgen af hebben? Wat heb ik daarvoor nodig? Wat zijn de belangrijkste taken en wat moet als eerste af zijn?
Zet je antwoorden in een to-do list en voilà, een productieve dag begint met een goed overzicht!

BLIJF VER WEG VAN AFLEIDINGEN
Al helemaal bij het thuiswerken, antwoord je snel op een appje of scrol je door je Instagram feed. Afleidingen zoals je telefoon zorgen ervoor dat je productiviteit onderbroken wordt en je minder uit je dag kan halen. Of misschien klopt er een huisgenoot of familie lid aan, die je compleet uit je workflow haalt. Leg dus vooral je telefoon weg, zet social media uit en laat aan mensen om je heen duidelijk weten dat je aan het werken bent. Dan kan je jezelf na het afmaken van een taak belonen met juist die afleidingen.

NEEM PAUZES
Je zal vast wel eens hebben gehoord van de pomodoro timer, maar gebruik je het ook? De pomodoro timer is een methode waarbij je 25 minuten focust en dan 5 minuten pauze neemt. Na elke focusperiode schrijf je op wat je hebt gedaan en na 4 pomodoro’s neem je een iets langere pauze van 15-30 minuten en repeat!
Deze methode helpt vooral omdat je het een goed beeld geeft van waar jij je tijd aan besteed tijdens je dag. Ook is het makkelijker om aan je werk te beginnen als het tijdsgebonden is. Je kan hiervoor je eigen kookwekker (en dus niet je telefoon, zoals je bij tip 2 hebt geleerd!) gebruiken bijvoorbeeld of naar tomato-timer.com gaan voor de digitale versie! 

 

We hopen dat deze tips je zullen helpen in deze tijden waar thuiswerken de norm is geworden. Stay productive en stay safe vooral!

Heb je zelf tips om productief te blijven? Deel je tips met ons via een reactie op deze blogpost! 

 

Love,

TEAM PUMA